Rugby - un inceput


In vara lui 1919, la sfarsitul primului razboi mondial, locotenent-colonelul Virgil Badulescu, seful Biroului Educatiei Fizice din cadrul Marelui Stat Major, primeste sarcina sa formeze un detasament sportiv cu care Romania va participa la mai multe probe sportive in cadrul Jocurilor Inter-Aliate de la Paris, desfasurate pe stadionul Pershing (22 iunie-6 iulie 1919).

Pe plan militar, participarea romaneasca in cadrul unui context international evidentia necesitatea unei alte viziuni vis-à-vis de pregatirea fizica in randul fortelor armate.
http://povesteaunuicercetas.blogspot.com/2009/09/la-final-de-razboi-participarea-la.html

Participarea selectionatei Romaniei la rugby se constituie in prima noastra prezenta la nivel international. Cele doua meciuri s-au soldat cu infrangeri (5-48 cu Franta la 23 iunie si 0-23 cu SUA la 26 iunie).

Componentii echipei noastre la aceste meciuri de debut au fost: Gheorghe Bentia, Victor Brabateanu, Constin Cratunescu, Ioan Dimancescu, (randul de jos, primul din dreapta), Dimitrie Dimancescu (randul de jos, mijloc), Aurel Draghici, Gheorghe Dragomirescu, Barbu Iconomu, Ion Iconomu, Mircea Iconomu, Henry Manu, Nicolae Marescu, Radu Polizu, Rudolph Shmetau, Gheorghe Ticleanu, Mircea Vidrascu, Nicolae Vraca.
(sursa: The Inter-allied Games, Paris 1919 / published by the Games Committee / Cornell University Library)

Palmaresul oficial al nationalei de rugby include ca debut meciul disputat cu SUA in 1919 (desi in realitate primul meci fusese disputat cu selectionata Frantei, in aceeasi competitie).

Un comentariu:

lista postari (53)

Bucuresti (13)


Balcic
(3)

sport, turism
(13)

hipism
(3)

ACF - Asociatia Crestina a Femeilor
(8)

sarbatori
(8)

in memoriam
(3)

Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide