14 aug. 2010

Sport si turism in Dambovita interbelica


In perioada 2-31 august 2010, in cadrul Arhivelor Nationale, Filiala Dambovita din Targoviste, are loc expozitia „Sport si Turism in Dambovita Intebelica”, un eveniment restitutio interbellica.

Puteti viziona documente inedite provenite de la sectia Dambovita a Turing-Clubului Romaniei (inclusiv o harta detaliata a zonei Bucegi Garbova), sau atestari ale activitatii Cercului Sportiv din Targoviste (1920) si societatii sportive “Mihai Bravu” (1930). In miscarea sportiva damboviteana interbelica isi desfasura activitatea si Societatea Sportiva Tenis Club Bucuresti cu sectii de bob, patinaj, hochei, atletism, hipism si rugby, precum si Societatea de schi, fondata in anul 1933.

Sunt expuse si documente care reflecta demersurile facute pentru dezvoltarea infrastructurii turistice si sportive interbelice din judetul Dambovita.
Printre exponate se afla si un extras dintr-un jurnal de cercetas de la 1916 care cuprinde o descriere facuta zonei Pietrosita de catre Ioan Dimancescu, nascut la Titu, unul dintre pionierii cercetasiei in Romania.

Am avut placerea de a fi indrumati de catre doamna consilier superior Mariana State, autoarea acestei laudabile initiative.
Celor interesati de istoria interbelica damboviteana le recomandam o calatorie in timp pe durata unei ore la sediul arhivelor de pe strada Ditescu Stan nr.6.

A.D.
13.08.2010

mai multe informatii in ziarul Universul Dambovitean nr.221, 6-12 august 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu